Post Opeativ Hårtvätt


Tvättning hjälper till att ta bort scabs och hjälpa till med läkningsprocessen. Vi rekommenderar dig ett schampo och en lotion för hårvårdsproceduren. 3 dagar efter hårtransplantation bör du starta hårtransplantation efter transplantation och följ anvisningarna en gång om dagen i 15 dagar. Om alla skorpor tas bort efter 15 dagar behöver du inte använda lotion längre, använd gärna någon form av schampo för att tvätta och du kan börja gnugga i schampon försiktigt med fingertopparna. Om du fortfarande har hårskorpor på ditt huvud, bör du fortsätta med den obligatoriska tvätten med lotion och schampo tills det inte kommer några skabb på huvudet. Alla skorpor bör vara borta inom 20 dagar senast. 1 månad efter operationen kommer du att ha passerat riskfasen; du kan gå tillbaka till ditt normala liv och använda handdukar också.

Håret måste tvättas varje dag i 1 månad.

STEG 1 Aplicera Lotion

Mjukgörande lotion ökar regenerering av hudceller, fuktar huden och mjukar skottorna.

Första veckan

Givareområde:

Den första veckans lotion appliceras endast på givarområdet. (bakom huvudet) Täck hela donatordelen med lotion genom att trycka försiktigt. Vänta i 1 timme och skölj ut under hårtvätt.

Andra veckan

Givar och mottagarområdet:

Den andra veckan lotion kommer att appliceras på både transplantat och givare områden. Täck försiktigt båda områdena genom att knacka försiktigt med 7-8 droppar lotion. Vänta i 1 timme och skölj ut under hårtvätt. Se till att du applicerar lotionen med samma riktning för de transplanterade transplantaten för att undvika skador. Observera att du kan använda mer lotion för givareområdet.

STEG 2 Aplicera schampo

Det speciella medicinska schampot används för att ta bort scabs och hjälpa till med återhämtningsprocessen. Efter att ha väntat en timme för lotion kan du börja tvätta som beskrivet. Använd det medföljande medicinska shampooet, skapa skum mellan dina händer och sprida skum genom din givare och mottagare område försiktigt utan att gnugga eller starka rörelser. Låt skummet stå i 2-3 minuter före sköljning.

STEG 3 Sköljning

Skölj inte huvudet med varmt vatten. Använd ljummet vatten. Släpp lite vatten på huvudet med hjälp av en skål (använd inte duschen). Det är viktigt att skölja schampo väl.

STEG 4 Torkning

Använd inte handdukar för att torka håret. Du bör använda en hårtork i ett kallt luftläge från ett avstånd till ditt huvud.