VAD ÄR FUE METODEN? HUR GÅR DET TILL?


Vad Är Fue Metoden? Hur Går Det Till?

FUE är en förkortning av ”Follicular Unite Extraction”.

FUE Behandlingen utförs genom att våra specialister utvinner follikulära enheter, eller hårsäckar, med hjälp av speciella nålar. Det används inga skalpeller vid denna metod så det är ingen operation.

I FUE processen tas hårsäckar bort från hårbotten och andra lämpliga håriga delar av kroppen (om så krävs) man tar en efter en som follikulära enheter med en mikro-motor utrustad med speciella stansar tips med en diamater på 0,6-0,7 utan några snitt märken eller sömmar. Extraherade hårsäckarna transplanteras av specialister till de kanaler som de öppnar i områden utan hår. FUE har blivit den föredragna metoden eftersom den inte lämnar några synliga märken i givarområdet.

Follikulära enheter (hårsäcksgrupper) avlägsnas från ryggen och sidan delar av hårbotten och från bröstet (om det finns ett behov) och transplanteras i området där man vill ha hår. Den utförs genom att utföra lokalbedövning avseende givaren och mottagare områden. Det är en söm-fri, smärtfri metod som inte lämnar några märken på huden. 5500 – 6000 hårsäcksgrupper transplantationer (detta antal motsvarar cirka 12,000-13,000 hårsäckar) kan utföras i en session i Serkan AYGIN Clinic.

Varje follikulär enhet består av cirka 1-4 hårstrån. Innan operation måste området där hårsäckarna tas ifrån rakas (”Givarområdet” där hårsäckarna tas ifrån är på bakhuvudet) det är det  området som inte berörs av håravfall. I vår klinik rakar vi hela huvudet för att bättre kunna .

Eftersom det inte uppstår blödningar eller domningar finns det inget behov av att vänta mellan behandlingstillfällena, vilket med den klassiska tekniken behövdes.

Antalet hår man har på huvudet är inte ett kriterium för att bestämma om man är  en fullgod kandidat för en hårtransplantation.

EFTER FUE  BEHANDLINGEN:

Läkningsprocessen i hårtransplantation är väldigt lätt och snabbt.

Efter att  FUE tekniken har används tillbringar patienter en mer bekväm och värk-fri period efter hårtransplantationen. Det är  tack vare de förbättringar som tillämpas idag. Faktumet att hårtransplantationen inte är kirurgisk gör att läkningstiden passerar mycket snabbt.

Sårskorpans avskalning efter hårtransplantationen varar i 10 – 12 dagar, men de flesta patienter återupptar sina sociala och affärsmässiga liv den 2: a och 3: e dagen efter operationen genom att bära en lämplig mössa.

Vid slutet av den 10:e dagen, börjar de små sårskorpor på huvudet att skala av och huden ser normal ut.

Som en allmän regel börjar transplanterade hår falla av från och med den 1:a veckan efter operationen och denna fortsätter i ca 2 månader.

De förlorade hårsäckar börjar växa tillbaka stadigvarande ca 2-2,5 månader senare. En märkbar skillnad observeras i transplantations området efter redan 6 månader efter en hårtransplantation. Denna processen tar från 12 till 15 månader på den främre delen av huvudet och 18 till 20 månader i toppen.