Vanliga frågor


FUE är en förkortning av ”Follicular Unite Extraction”.

FUE Behandlingen utförs genom att våra specialister utvinner follikulära enheter, eller hårsäckar, med hjälp av speciella nålar. Det används inga skalpeller vid denna metod så det är ingen operation.

FUE processen tas hårsäckar bort från hårbotten och andra lämpliga håriga delar av kroppen (om så krävs) man tar en efter en som follikulära enheter med en mikro-motor utrustad med speciella stansar tips med en diamater på 0,6-0,7 utan några snitt märken eller sömmar. Extraherade hårsäckarna transplanteras av specialister till de kanaler som de öppnar i områden utan hår. FUE har blivit den föredragna metoden eftersom den inte lämnar några synliga märken i givarområdet.

Follikulära enheter (hårsäcksgrupper) avlägsnas från ryggen och sidan delar av hårbotten och från bröstet (om det finns ett behov) och transplanteras i området där man vill ha hår. Den utförs genom att utföra lokalbedövning avseende givaren och mottagare områden. Det är en söm-fri, smärtfri metod som inte lämnar några märken på huden. 5500 – 6000 hårsäcksgrupper transplantationer (detta antal motsvarar cirka 12,000-13,000 hårsäckar) kan utföras i en session i Serkan AYGIN Clinic.

Varje follikulär enhet består av cirka 1-4 hårstrån. Innan operation måste området där hårsäckarna tas ifrån rakas (”Givarområdet” där hårsäckarna tas ifrån är på bakhuvudet) det är det  området som inte berörs av håravfall. I vår klinik rakar vi hela huvudet för att bättre kunna .

Eftersom det inte uppstår blödningar eller domningar finns det inget behov av att vänta mellan behandlingstillfällena, vilket med den klassiska tekniken behövdes.

Antalet hår man har på huvudet är inte ett kriterium för att bestämma om man är  en fullgod kandidat för en hårtransplantation.

FUE Behandlingen utförs genom att våra specialister utvinner follikulära enheter, eller hårsäckar, med hjälp av speciella nålar. Det används inga skalpeller vid denna metod så det är ingen operation.

Hår är en av dem viktigaste aspekterna när det gäller det  fysiska utseendet. Håret är det mest avgörande tillbehöret för både män och kvinnor.
Genom att anpassa, styla, raka sitt hår kan utseende förändras. Tunna hår eller inga hår påverkar självförtroende och gör att människor förlorar sitt självförtroende genom att skapa psykiska problem snarare än fysiska problem. För närvarande är en hårtransplantation en metod som helt kan utrota hår problem.

Hår problem är inte längre ett problem som människor måste leva med för resten av deras liv utan det finns nu en lösning. Tekniker och metoder som används mot brist på hår har gett ganska framgångsrika och naturliga resultat under de senaste åren. Individer kan bli mer socialiserade och självsäkra och få en mer estetiskt utseende tack vare en hårtransplantation.

Med FUE metoden; om Du har tillräckligt hår på hjässan (donatorområdet) kan våra läkare transplantera upp till 6000 graft (ca: 15000 hårstrån). I Sverige transplanterar man ca. max 3200 graft per gång eftersom de inte har samma möjligheter i form av personal eller teknik som finns i Turkiet. Vid en hårtransplantation i Turkiet blir man behandlad av 6 läkare samtidigt vilket i Sverige pga kostnad inte hade varit möjligt.

Läkningsprocessen i hårtransplantation är väldigt lätt och snabbt.

Efter att  FUE tekniken har används tillbringar patienter en mer bekväm och värk-fri period efter hårtransplantationen. Det är  tack vare de förbättringar som tillämpas idag. Faktumet att hårtransplantationen inte är kirurgisk gör att läkningstiden passerar mycket snabbt.

Sårskorpans avskalning efter hårtransplantationen varar i 10 – 12 dagar, men de flesta patienter återupptar sina sociala och affärsmässiga liv den 2: a och 3: e dagen efter operationen genom att bära en lämplig mössa.

Vid slutet av den 10:e dagen, börjar de små sårskorpor på huvudet att skala av och huden ser normal ut.

Som en allmän regel börjar transplanterade hår falla av från och med den 1:a veckan efter operationen och denna fortsätter i ca 2 månader.

De förlorade hårsäckar börjar växa tillbaka stadigvarande ca 2-2,5 månader senare. En märkbar skillnad observeras i transplantations området efter redan 6 månader efter en hårtransplantation. Denna processen tar från 12 till 15 månader på den främre delen av huvudet och 18 till 20 månader i toppen.

Medicinska undersökningar pekar på några nya tekniker, så som stam celler men dessa tekniker har inte beprövats ännu.

Vad är PRP? Hur går det till?

Hårtransplantation med PRP stöd i Dr. Serkan AYGIN Klinik

 

  • Vad är PRP? (Platelet Rich Plasma)? PRP, vilket innebär trombocytrik plasma, är processen där man drar lite blod från patienten sedan sönderdela det med ett separationssystem och injicerar det resulterande skiktet som då innehållar blodplättar (trombocyter), leukocyter, tillväxtfaktorer och celler cytokin till samma patient men i en koncentrerad form.

PRP applikationer utförs på sjukhus. PRP behandlingsmetoden har använts i Europa och Fjärran Östern under många år. Specialister föreslår PRP behandling för dem som lider av håravfall och upplever hår gallring eller utspädning. Hårsäckarna återupplivas och blir friska igen tack vare PRP behandlingen.

Hårtransplantation med PRP (Trombocytrik Plasma) stöd

I Dr Serkan AYGIN kliniken utförs hårtransplantationer endast med FUE tekniken på grund av det faktum att en hel del hårsäckar transplanteras i en hårtransplantation processen och tillfredsställande resultat uppnås i en session. Människor har bekvämligheten att återvända till sina vardag strax efter operationen. Hårtransplantation stöds med PRP eftersom det gör att vävnaden kan läka på kort tid. Hårsäckarna lever under en långre tid och anpassar sig till kroppen i transplantationsområdet.

PRP innebär att vi tar ut ca ett rör med blod från patienten. Blodet överförs till speciella rör som centrifugeras för att skilja blodkropparna från blodplättarna, alltså blodets plasma. Blodplasman (trombocyter) injiceras sedan med små stick i hårbotten. Detta får igång blodcirkulationen och celldelningen, vilket i sin tur leder till att svaga hårsäckar återhämtar sig. Transplanterade hårsäckar får det extra energitillskott som de kan behöva för att börja producera nytt hår.

PRP behandling ger inga bieffekter då inga mediciner eller kemikalier finns inblandade. Det är blod från patienten som behandlas och det är patientens egna plättar/plasma som injiceras i hårbotten. Det är 100 % naturligt då inga tillsatser utifrån tillkommer. Patienten kan uppleva irritation och är extra känslig i hårbotten direkt efter behandlingen, men det går över inom några timmar. Efter behandlingen ska patienten inte träna och eller duscha på 24 timmar.

Vilken typ av bedövning använder man vid hårtransplantation?
Oftast används det lokalbedövning, men vissa patienter föredrar lite extra lugnande så att de kan sova under operationen. Generellt är de flesta dock vakna under hela ingreppet.
En hårtransplantation som vilket annat ingrepp kan alltid innebära en viss risk. Har man eventuellt andra allvarliga sjukdomar kan det påverka beslutet om en behandling är möjligt. Eftersom detta är ett estetiskt ingrepp som man endast gör för utseendets skull bör man vara fullt frisk. Vid vissa sjukdomstillstånd har vi dock möjligheten att göra en hårtransplanation under övervakning av narkosläkare.
Lönerna och skatterna är lägre i Turkiet och större konkurrens gör stora skillnader i pris. Dessutom har vi ett bra samarbete med sjukhuset, hotellen och flygbolaget turkish airlines. Vi representerar alla tre och agerar som förmedlare så att Du kan känna Dig tryggt med språket och servicen.
En hårtransplantation kan ta olika tid allt från 4-10 timmar. Behandlingen tid varierar beroende på patientens behov. En vanlig hårtransplantation tar 6-8 timmar.
När huden behöver läka sker det alltid en bildning av ärrvävnad.
Men vid FUE behandlingen bildas väldigt små punktformiga ärr som i praktiken är osynliga.
Vid FUT bildas det en smal ärrlinje i hårbotten som ofta är osynlig eller mycket svår att upptäcka.
Ja det kan man. Vi utför hårtransplantationer på ögonbryn, polisonger, skägg, mustascher med utmärk resultat.
Många kliniker erbjuder inte detta men Dr. Serkan Aygin Clink som vi förmedlar för har lång erfarenhet av dessa typer av hårtransplantationer.
Vi och Dr. Serkan Aygin Clinik sätter ett paketpris så att Du kan planera din ekonomi i Sverige utan några överraskningar. Ser man på priset per graft blir det väldigt mycket lägre än i Sverige så jämför gärna våra priser med de i Sverige!
Med FUE metoden; om Du har tillräckligt hår på hjässan (donatorområdet) kan våra läkare transplantera upp till 6000 graft (ca: 15000 hårstrån). I Sverige transplanterar man ca. max 3200 graft per gång eftersom de inte har samma möjligheter i form av personal eller teknik som finns i Turkiet. Vid en hårtransplantation i Turkiet blir man behandlad av 6 läkare samtidigt vilket i Sverige pga kostnad inte hade varit möjligt.
I varje graft finns det mellan 1-4 hårstrån. Majoriteten av hårsäckar är 1:or, 2:or och 3:or. Vi räknar i genomsnitt 2,5 hårstrån per graft.
Ja det finns personer som har gjort fler ingrepp oftast dock pga av att deras håravfall har varit i ett avancerat stadie. I sådana fall planerar man det redan in från början.
Efter 12 månader borde man se resultatet.
Vi erbjuder BHT (Body Hair Transplant) behandlingar och vi har professionell kunskap för BHT behandlingar.
Det finns några saker man bör tänka på som tex intag av diverse mediciner mm. Inget speciellt dock vi kommer självklart att informera Dig om det innan behandlingen äger rum. Det man mest betona är att man skall inte inta vissa mediciner så att narkosläkaren kan göra en bra bedömning.
Självklart kan du ta med en vän på din resa. Kostnaden för en extra person är bara 4990 kr.
Många är oroliga över Turkiets säkerhetsläge och situationen I Istanbul. Vi kan dock meddela att läget är lugnt och inte skiljer sig från andra städer. Tyvärr sker det terrorattacker överallt I världen så som Paris, Bryssel, London, New York även lilla Malmö I Sverige samt andra länder.
Man behöver inte vara rädd terrorhotet i Turkiet är inte större än vad det är i andra länder.
När Du anländer till istanbuls flygplats, hämtar vår egen chaufför upp dig direkt från flygplatsen och kör Dig till hotellet. Själva kliniken är belägen på ett mycket lugnt område. Sedan kan Du välja på vilket av våra lyxhotell du vill bo. Många väljer att bo nära Sultan Ahmed då det är området som är närmast alla Turist attraktioner.
Mer aktuell reseinfo hittar du på utrikesministeriets sidor:
http://www.regeringen.se/uds-reseinformation/
Håret växa direkt. Det finns en tumregel där du kan räkna med att ungefär 60% hårväxt vid 6 månader, 90% hårväxt vid 9 månader och efter 12 månader kan man se slutresultat 100% hårväxt. De transplanterade stråna fortsätter växa hela livet så det är ett permanent ingrepp.
Vi rekommenderar alltid att man skall ta det lite lugnare de förstadagarna efter en behandling. Man skall helst vila upp sig men vill man kan man återgå till sina vanliga vardagsrutiner / arbete redan andra dagen. Det är dock rekommenderat att inte utöva sport, simning mm på åtminstone 4 veckor.
Kontakta oss

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.